Metalrage.com

Metalrage.com is a non-profit website created and maintained by a small group of music lovers from the Netherlands (and some other territories).
You can read more about us or contact us by clicking here.

Metalrage.com wil only accept digital promo's to save us all time. There will be a form available soon to upload the promo using our website. For now use the contact form available here to get in touch and send promos.

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002-2024 Metalrage.com

Enter keywords and hit enter!

Fear Factory - Dino Cazares (DUTCH)
Welke bands vind je zelf goed? 
Het spul wat ik laatst gehoord heb; Fantomas, met Mike Patton, de drummer van Slayer (Dave Lombardo) speelt mee en Buzz Osborne van The Melvins; Het is best extreem spul. 

Welke bands hebben invloed gehad op jullie muziek? 
Oh, Godflesh is er eentje van. Dat was early industrial die wij hoorden die uit europa kwam. En Ministry, Nine Inch Nails, en alle harde bands als Napalm Death. We wilden graag 2 stijlen combineren, chunk muziek en techno muziek, zo kwamen we ook op de naam Fear Factory. 

Wat vind je wel en niet leuk aan touren? 
Ik hou ervan om voor de kinderen te spelen en van de shows, het gek doen... En ik hou ervan om soms door de stad te lopen wwar ik ben. Wat niet leuk is is weg zijn van huis, we zijn al aan het touren vanaf Januari en dat is een lange tijd. We gaan dan wel eens een paar dagen naar huis maar dat is nooit genoeg. Dat zijn de dingen die ik mis, huis, familie en vrienden. 

Hoe is het om in een tourbus te slapen? 
Nou, in Amerika zijn de bussen en de banken wat groter en breder en in Europa zijn de banken een stuk kleiner dus het is dan wel wat krap. Soms lijkt het dan alsof je in een doodskist zit. Jullie zullen dat vast wel eens eerder gehoord hebben. Maar in Amerika zijn de bussen gewoon meer comfortabel. Dat komt door andere regels. 

Wat vinden jullie van bands die maskers dragen of hun gezichten sminken?
 
Ik vind het wel cool. Iedereen heeft zijn eigen truck. Zo doet Fear Factory heel futuristisch. Maar het is allemaal entertainment en ik vind het wel cool. Voor mij klinkt het muzikaal als muziek die ik al eerder heb gehoord maar het beeld is heel nieuw. 

Wat vinden jullie van het Street Team? 
Oh, dat is heel erg belangrijk voor ons! Ik bedoel dat soms niet alle kinderen genoeg geld hebben om de tijdschriften en dat soort spullen te kopen. En dan geven jullie al de flyers en promotie cd�s aan alle fans. En zo kunnen ze eerst horen wat ze ervan vinden voordat ze het album gaan kopen. Daarom vind ik het Street Team heel erg belangrijk. 

Hoe zit het nou met de geremixte cd's? De meeste mensen die ernaar luisteren vinden het niet iests wat Fear Factory zou doen! 
Het was juist cool om te doen! Ons motto is altijd geweest, 'geen Grenzen'. En remixen was een manier om onze muziek op een andere manier te laten horen. Voor ons was het heel experimenteel. Eerst deden we 'Fear is the Mindkiller' in 1992 en toen deed nog niemand dat. En het was ook helemaal niet populair om zoiets te doen. En dat bleef zo todat 'Remanufacture' uit kwam, toen deed bijna niemand zoiets en nu is iedereen aan het remixen! Daarom zijn we daarmee gestopt We realiseren ons nu dat onze fans liever nieuwe muziek horen dan een geremixte cd! 

Welk album vind je zelf het beste? 
Ik denk dat 'Demanufacture' is een van mijn favorite cd�s omdat dat het begin was van de New-Metal! Bij 'Soul Of A New Machine' waren we nog aan het uitzoeken wat we precies wilden gaan doen. Dat is een beetje een onvolwassen cd. Sommige nummers zijn heel erg goed zoals 'Scapegoat' en 'Self Immolation'. Maar andere nummers klinken weer precies als andere Death-Metal. Pas toen 'Demanufacture' uitkwam opende we de ogen van veel mensen. En in veel spellen kwamen nummers van Fear Factory! Ook veel internetbedrijven vonden 'Demanufacture' gaaf! 

Welke nieuwe bands kan je ons aanbevelen? 
Er is een nieuwe band die uit Mineapolis komt en ze heten Sub-Level en dat is Fucking Bad Ass, zeer goede muziek zit erbij! Muziekaal is het de vroegere �Coal Chamber�, Heel zwaar en groovy. En vocaal is het Heavy Burt zoals de zanger van Staind. 

Nemen jullie een album clean op of is het gemixed en aangepast door een computer? 
We hebben dit album live opgenomen in de computer! En we hebben het op tape opgenomen omdat dat soms groter, warmer en meer levend klinkt. En dat dient ook als een soort back-up. Op een computer klinkt het meer digitaal! 

Maar jullie hebben wel special effects in jullie nummers dus....? 
Oh ja, dat is allemaal computer! Maar we doen het ook live vanavond dus... 

Hoe denk je over een band als Pantera, die thuis bleven na de gebeurtenissen op 11 september 2001?
Ik weet niet of dat kwam omdat ze bang waren of juist slim.. Ik bedoel, gisteren is er weer een vliegtuig neergestord! En het wordt heel eng... De enige reden waarom wij gekomen zijn (We hebben ervor nagedacht om niet te komen!) is voor jullie, voor de fans! 

Zijn ze niet thuis gebleven voor familie en vrienden? 
Ja, maar het veranderd de komende tijd niet. Het blijft zo nog heel lang. Je moet nu de stap zetten of je moet het later doen. Waarschijnlijk zul je sommige bands niet zien voor een lange tijd! Zo komt Slipknot dit jaar niet meer, dit geldt ook voor System Of A Down. Wie weet wanneer ze komen! Veel bands zul je voor een lange tijd gewoon niet meer zien! It Sucks!

Komt er een soort DVD aan met een live concert erop of iets wat er op lijkt? 
Ja, er komt een DVD met Live Footage, met gewoon heel veel concerten! Op de DVD komt van alles van het begin dat we op feesten spelen en in pakhuizen, de repetitie ruimtes, die heel erg klein waren! Hij laat zien hoe wij begonnen zijn! En wij staan erop dat we op Dynamo, Lowlands en op Pukkelpop spelen! En zo nog veel meer festivals! Live op MTV Europe, Live in Canada, in Australie, Backstage beelden, Naakte Meiden! Dronken worden! Scheten laten.... Ik aan het schijten, ik wist niet dat er een camera hing maar ze hebben me gewoon gefilmd! 

Welke band zien jullie als jullie rivalen en wat is precies het tegenovergestelde? 
We hebben eigenlijk helemaal geen rivalen. Ik wil helemaal geen nieuwe oorlog beginnen of zo. Het tegenovergestelde van Fear Factory? Muzikaal? Er zijn een mijoen bands het tegenovergestelde!!! 
Zoals Britney Spears?? 
Ik hou niet van de muziek die Britney maakt maar ik hou wel van haar lichaam..... Elke dag als ik op het internet ben dan bekijk ik minimaal 1 plaatje van haar! Britney Spears die het met Christina Aguilera doet. 

Een rare vraag nu. Waarom zijn jullie zo goed? 
Als band? Ik denk omdat we hele goede muzikanten hebben! Burton is een hele goede zanger! Hij zingt heavy. Christian is een hele goede bass speler! Toen hij begon met spelen speelde hij Rockebilly bass. En hij speelde stand-up bass. En hij heeft in metal bands gespeeld als gitarist, bassist. We hebben in punk bands gespeeld. En Raymond is gewoon een machine, dat is alles wat ik erover kan zeggen, hij is gewoon een machine. 

Hij drumt heel snel! 
Ja, hij drumt heel snel en kan heel veel kick drum patronen. En ik zelf oefen gewoon heel veel! 

Er zijn geruchten dat sommige leden van de band in Brujeria spelen, is dat waar? 
Ja, Raymond en ik spelen in Brujeria, daarnaast spelen Nick Barker, hij speelde in Cradle Of Filth. En Shane van Napalm Death en John, Billy Joel die in Faith no More speelde. En nu hebben we een nieuw project genaamd ...... En die bestaan uit Raymond, ik, Tony, de bass gitarist van Static-X zingt en Paul speelt de bass! It's heavy shit!

Wat gebeurde er met het geluid op Lowlands, hadden jullie het door? 
Ja, de PA stopte en ik weet niet wat het was. Misschien kwam er te veel power van ons op de PA. We hadden het wel door, we speelden door en na 40 seconden kwam het geluid weer terug. Als je stopt You kill the vibe. Iedereen was stil en je hoorde onze speakers nog wel! En toen het geluid weer terug kwam er in een keer weer power uit het publiek! 

Speel je liever in een kleine zall of op een festival? 
Soms beide! Omdat op een festival verschillende soorten muziek gespeeld worden en dan kan iemand die nog nooit Fear Factory gehoord heeft ons zien en horen! Maar toch als ik in een zalltje speel zoals hier, 2000 mensen, goede sfeer. 

Wat is de echte nationaliteit van Christian? 
Hij is Nederlands maar hij heeft gekozen voor belgische nationaliteit! 
Op de site staat Nederlands maar ik kan me herinneren dat hij in Belgie is opgegroeid! 
Waarschijnlijk om niet in het leger te hoeven heeft hij voor de Belgische nationaliteit gekozen! Misschien is het anders, ik weet het niet zeker! Hij spreekt in ieder geval, Vlaams, Frans, Nederlands, een klein beetje Duits en Engels.